Teknisk servicebulletin: Volvo S40, V50 og C70 klimaanlæg fungerer ikke.
Volvo S40 II, V50 og C70 II

Problem:

Klimaanlægget fungerer ikke. Kompressorkoblingen går ikke i indgreb.

Baggrund:
Kompressorkoblingen kan aktiveres med en tester men aktiveres ikke under normale forhold. Derfor fungerer klimaanlægget ikke.

Fejlkoder:
Denne specifikke fejl udløser ingen fejlkoder.

Tip fra den tekniske hjælpelinje:
Ud over den lineære trykføler til klimaanlægget anvender systemet også en højtrykskontakt som et redundant input for abnormt høje kølemiddeltemperaturer. Mål højtrykskontakten, mens køretøjet holder stille (motor slukket), i højtryksrøret med stikket forbundet. Brug en multimeter-DC-spændingsmåling, og mål spændingen på begge stikben mod stel. Der skal være ca. 12 V på begge af kontaktens stikben (kontakten skal være sluttet). Kontakten brydes ved et specificeret højtryk og fungerer som et signal for motorstyreenheden om at afbryde spændingen til kompressorkoblingen for at undgå beskadigelse. Hvis hvilespændingen kun findes på et stikben, skal højtrykskontakten udskiftes. Motorstyreenheden forsyner ikke koblingen med spænding, hvis højtrykskontakten er brudt uanset det målte tryk fra klimaanlæggets lineære højtrykssensor. Hvis højtrykskontakten er sluttet i hviletilstand, skal det også kontrolleres, at den ikke brydes under normale kølemiddeltemperaturer. Brug et anvendeligt manometer (f.eks. en servicestation til klimaanlæg) for at måle det faktiske tryk i systemet, mens det sammenlignes med kontaktens tilstand.

Yderligere information:
Kontrollér altid først for fejlkodeposter. Start diagnosen som normalt, hvis der findes fejlkoder med relation til klimaanlægget. Kontrollér altid, om kompressorkoblingen kan aktiveres med en tester. Hvis ikke, er denne bulletin ikke gældende – fortsæt diagnosen med et kompatibelt HGS-Data-eldiagram, en tester og et måleapparat. Motorstyreenheden aktiverer kompressoren med to relæer i motorrummet på baggrund af trykinformation og meget andet input fra motorstyreenheden via CAN.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os på telefonnummer 86 60 28 88 ligesom du også kan sende os en mail til
info@hella-gutmann.dk.

Du kan følge med i vores hverdag på vores facebook side, og på vores youtube kanal finder du måske gode fifs til dine daglige udfordringer.


Med venlig hilsen

Hella Gutmann Solutions
 
 
 
 
 
 
 
 
Hella Gutmann Solutions A/S
Lundborgvej 10
8800 Viborg, Danmark
  Company: +45 8660 2888
E-mail: info@hella-gutmann.dk
Web: www.hella-gutmann.dk
  CVR nr.:
87816613
Tilføj venligst info@dk-news.hella-gutmann.info til din adresseliste. Dette vil sikre, at du vil modtage nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions i fremtiden.

Ønsker du ikke længere at abonnere på nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions, kan du afmelde dig her.