Hella Gutmann Solutions: Teknisk servicemelding: BMW CCC navigasjonsproblemer
 
 
Teknisk servicemelding: BMW CCC navigasjonsproblemer
E6x-, E7x-, E8x-, E9x-serie med CCC-enhet (Car Communication Computer)

Problem:
Kunden kan klage på en eller flere av følgende problemer: Navigasjonen viser feil bilplassering, klart viser bare bakgrunnsfarge, ruteveiledning kan ikke startes, navigasjonen oppdaterer ikke plasseringen når bilen er i bevegelse.

Bakgrunn:
CCC-enhet (navigasjon og multimedia) inneholder en intern HIP-modul (Host Independent Positioning) som brukes til å beregne bilens posisjon. HIP-modulen behandler data fra GPS-antennen og sender dem videre til navigasjonssystemet. HIP-modulen kan skiftes ut separat uten at hele CCC-enheten må skiftes ut. HIP-modulen kobles til CCC-hovedkortet med en båndkabel.

Feilkoder:
Ingen feilkoder i det hele tatt, eller feilkode "A062 - Ingen kommunikasjon med HIP-modulen" i CCC-styreenheten.
Tips fra teknisk servicetelefon:
HIP-modulen er sannsynligvis defekt. Det kan bestilles en reservemodul fra en forhandler med produktnummer 65839133797. CCC må demonteres fra bilen før HIP-modulen skiftes ut. Se BMW-instruksjonene i BMWs verkstedinformasjonssystem ISTA via BMW AOS-portalen, eller kontakt HGS-hotline for videre instruksjoner.

Utbedringstiltak:
Etter utskifting av HIP-modulen, må det gjennomføres en initialiseringskjøring. Kjør i 20 minutter i 50 km/t med godt GPS-mottak til riktig bilposisjon vises på navigasjonsskjermen. Hvis bilens I-nivå er utdatert, anbefaler vi en oppdatering. Aktuelt og ønsket I-nivå kan kontrolleres med et BMW-programmeringsverktøy ISTA/P som er tilgjengelig i BWM AOS og er portalkompatibel med alle Hella Gutmann VCI-er som PassThru-verktøy.

Har du spørsmål til det ovenstående er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på
tlf: 35 93 40 06. Eller du kan sende oss en epost til: info@hella-gutmann.no.

Du kan også følge med i hverdagen vår på vår facebook side, og på vår YouTube kanal finner du kanskje gode løsningern på dine daglige utfordringer.

Vennlig hilsen

Hella Gutmann Solutions
 
 
 
 
 
 
 
 
Hella Gutmann Solutions A/S
Lundborgvej 10
8800 Viborg, Danmark
  Company: +45 8660 2888
E-mail: info@hella-gutmann.dk
Web: www.hella-gutmann.dk
  CVR nr.:
87816613
Tilføj venligst info@dk-news.hella-gutmann.info til din adresseliste. Dette vil sikre, at du vil modtage nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions i fremtiden.

Ønsker du ikke længere at abonnere på nyhedsmails fra Hella Gutmann Solutions, kan du afmelde dig her.